-25%

Fartuch ochronny czarny Słodka Babeczka

120,00 

Opis

Fartuch ochronny Słodka Babeczka

Przedstawiamy czarny fartuch ochronny ,,Słodka babeczka”. Fartuch ochronny to nieodzowny atrybut każdej domowej szefowej kuchni.  Z uwagi że wykonany jest z grubego materiału, świetnie zabezpieczy ubranie przed pryskającym tłuszczem oraz wszelkimi brudzącymi artykułami spożywczymi. Czarny fartuch ochronny Słodka Babeczka z oryginalnym designem stanowić będzie ozdobę nie tylko kucharza ale i wnętrza. Świetnie sprawdzi się jako prezent okazjonalny dla przyszłej żony lub dziewczyny a także synowej. W takim fartuchu każde danie a zwłaszcza z Thermomixa wyjdzie wyśmienicie. Ponieważ fartuchy wykonane są z najwyższej jakości materiałów, będą służyć w każdym domu przez długie lata. Fartuch z nadrukiem wykonany jest z solidnego grubego materiału. Z uwagi że fartuch posiada naszytą kieszonkę będzie ona świetnym miejscem na ściereczkę lub przyprawę. W podsumowaniu, będzie on idealnym prezentem dla kobiety która umie przyrządzić przynajmniej herbatę 😉 Każda przyszła żona lub dziewczyna a także synowa ucieszy się z takiego prezentu.

Prać do 40 stopni C i w worku ochronnym lub małej poszewce. Rozmiar uniwersalny

Bonus. Przepis na maślane ciasteczka

Skład:

  • 300 g mąki pszennej
  • 150 g masła, zimnego
  • 70 g cukru pudru
  • 1 jajko (rozmiar M), zimne
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Do miski przełożyć mąkę (lub mąkę z kakao w wersji kakaowej), pokrojone na małe kawałki zimne masło, cukier puder, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagnieść na jednolitą masę ręką lub robotem kuchennym. Z ciasta uformować kulę, lekko ją spłaszczyć i owinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty foremką i układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Wychodzą 3 blachy ciasteczek).
  3. Piec jedną blachę po drugiej, w nagrzanym piekarniku ok. 12 minut w temperaturze 180°C, grzałka góra- dół do lekkiego zarumienienia. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
  4. Ciasteczka można przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnej puszce do 8 tygodni.

Przygotowanie: Masło i jajko powinny być zimne, prosto z lodówki.
Czas przygotowania: Czas pieczenia: Czas oczekiwania: 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Fartuch ochronny czarny Słodka Babeczka”

Może spodoba się również…