-25%

Fartuch ochronny Mistrzyni wypieków i słodkości

120,00 

Opis

Fartuch ochronny ,,Mistrzyni wypieków i słodkości”

Przedstawiamy fartuch ochronny z nadrukiem “Mistrzyni wypieków i słodkości” Spersonalizowany nadruk imienia sprawi, że fartuch będzie idealnym prezentem nie tylko dla każdej Ewy. Z uwagi że wykonany jest z grubego materiału, świetnie zabezpieczy ubranie przed pryskającym tłuszczem oraz wszelkimi brudzącymi artykułami spożywczymi. Czarny fartuch ochronny z oryginalnym designem stanowić będzie ozdobę nie tylko kucharza ale i wnętrza. Świetnie sprawdzi się jako prezent okazjonalny dla mamy, żony, dziewczyny, siostry. W takim fartuchu każde danie a zwłaszcza z Thermomixa wyjdzie wyśmienicie. Ponieważ fartuchy wykonane są z najwyższej jakości materiałów, będą służyć w każdym domu przez długie lata. Fartuch z nadrukiem wykonany jest z solidnego grubego materiału. Z uwagi że fartuch posiada naszytą kieszonkę będzie ona świetnym miejscem na ściereczkę lub przyprawę. W podsumowaniu, będzie on idealnym prezentem dla kobiety która umie przyrządzić przynajmniej herbatę 😉 Każda żona, siostra, synowa, córka ucieszy się z takiego prezentu.

Prać do 40 stopni C i w worku ochronnym lub małej poszewce. Rozmiar uniwersalny

Bonus. Przepis na maślane ciasteczka bez cukru

Składniki
  1. 1 i 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej (160g)
  2. 75g zimnego masła.
  3. 1 żółtko (15g)
  4. 3 łyżki pudru z ksylitolu (50g)
  5. 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego.
  6. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  7. 2 łyżki mleka lub 1 łyżka śmietany.

Wykonanie

    1. Zimne masło utrzeć na puszystą masę.

    2. Do masła dodać ksylitol i ucierać do powstania jednolitej masy.

    3. Do masy dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i mleko lub śmietanę. Zmiksować.

    4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do mokrych składników.

    5. Dokładnie wyrobić. Zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

    6. Wyjąć ciasto z lodówki, odwinąć z folii i rozwałkować. Wcześniej można je ręcznie wyrobić, aby się nie kruszyło podczas wałkowania, ale nie za długo, bo będzie za miękkie.

    7. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5cm. Wykrawać foremkami ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    8. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 8-10 minut.

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Fartuch ochronny Mistrzyni wypieków i słodkości”

Może spodoba się również…